Escrit per Carles Garrido.

Podríem definir el recorregut de l’ excursió com de variat, es ha dir, hi havia pujades, baixades, trams hem una certa dificultat i també trossos ben plans.

Des de La Morera del Montsant, punt de partida, fins a la carena de la Serra del Montsant, a través del Grau del Agnet, el camí es prou accidentat però a la vegada molt divertit, i sinó que li preguntin a la Jana.  
A dalt de la serra i sota la Roca Falconera vam esmorzar, contempla’n una vista immillorable del Priorat els nostres peus.
La nostre següent fita era al Toll de l’Ou, lloc on el torrent de Pélags i les roques conformen una mena de piscines naturals que estimulen el bany. La bellesa del indret va ser el escenari escollit per la foto de grup.      
A continuació vam fer camí cap al Pi de les Carabassetas situat a dalt d’ un coll des de el que es podia veure a baix de tot el poble de Ulldemolins, final del recorregut.     
Els volta’ns de dos quarts de tres vam arrivar a la Ermita de Santa Magdalena on varem dinar en un agradable lloc de esbarjo. Curiosament, per poc habitual, els 39 que anàvem a l’ excursió vam dinar al voltant d’ una taula i no asseguts per terra.  
El mes curiós de la visita a l’ ermita va ser la cripta, on hi ha construïdes unes estances que durant la guerra civil van servir de refugi el frare Llorens.      
L’ última etapa era visitar l’ ermita de Sant Antoni, situada a deu minuts de Santa Magdalena per immediatament seguir camí cap a Ulldemolins on ens esperava el autocar. Cap a tres quarts de set arribàvem a Corbera.    
Per cert una curiositat que suposo no se os ha escapat: les dues ermites de Ulldemolins es diuen igual que les dues esglésies de Corbera.