Escrit per Lluis M. Cots

Jornada electoral. Els senderistes omplirem el matí amb una camina i després anirem a votar. Sortim de Corbera i ens adrecem en cotxes cap a Gelida. Transitant pel poble, algú se sorprèn del seu teixit urbà i de la quantitat de cases modernistes que s'hi conserven. Per això va ser escenari de la

pel•lícula Las largas vacaciones del 36. Arribem al camp de futbol i allí comencem la caminada.
Prenem l'anomenat Camí del mig. Cinc minuts després fem una petita incursió a la dreta per un corriolet i anem a trobar l'anomenat Mar de pedra. Segons els expert, un ondulat fons marí petrificar. Costa de veure si no t'ho expliquen.
Reculem i entre vinyes veremades que ja comencen a tenir el color rovellat de la tardor arribem al barri del Puig. Interessant pel conjunt de masos i cases de carrer, totes habitades i convenientment arreglades. Fem una escapada a la capella de Santa Magdalena, ja datada al segle XIV i tan ben cuidada pels veïns. Seguim entre vinyes molt ben conreades i des d'allí podem contemplar una àmplia panoràmica retallada a l'horitzó: Montserrat, La Mola, Subirats, Montcau, pobles del Penedès, l'Anoia o el Baix Llobregat...
Enfilem pel barri de la Valenciana i al llarg d'una forta pujada entre boscos de pi blanc contemplem i deixem enrere Martivell, boscos i fondos del Garró, Montmartí, la Mare de Déu de la Salut fins a arribar al gran mas de can Ginebreda. Ens encarem cap a la Font Freda bo i passant per can Rossell i can Farigola. Pel camí, una mica més enllà, podem contemplar les cases de can  Voltà i can Migrat. Haurem fet una vista força completa de les masies d'aquest cantó de Gelida entre camps de viticultura, talment com un salt de la pagesia del passat, encara ben viva en aquest racó. Des d'aquí gaudim de la vista dels penya-segats de Vallbardina amb els seus escaladors, el turó de can Oller de la Muntanya, les cases del Safari.
Després de deixar la Font Freda enrere pel petit de camí per sobre del fondo tombem a la dreta a l'alçada de can Torrents i enfilem cap el castell. El recorregut ens ofereix una gran panoràmica: el castell i l'església de Sant Pere sobre les imponents parets que cauen cap el torrent de Cantillepa. Creuem el Plan del Castell i entre dreceres, escales i carrers arribem de nou al camp de futbol on tenim aparcats.