Entre 1992 i 1994 algunes persones amants de la natura, primer per separat i desprès en grup, solien caminar pels camins dels voltants de Corbera. Eren en Joan Planas, en Pere Escala, en Salvador Canyellas, en Joan Santacana, na Montserrat Serra, en Lluís Roma, en Jaume Bosch, na Montserrat Ros…. Entre ells, Jaume Bosch, antic atleta de fons, formava part de la directiva del SAC, de manera que, quan algú suggerí organitzar alguna caminada per a tothom que volgués acompanyar-los, sorgí la idea de fer-ho com una actitivat més del SAC. Els cartells de les caminades del 1994 i 1995 les anuncien com organitzades pel SAC, i és en 1996 quan apareixen els primers cartells amb l'organització atribuïda a la secció de “moderats”, així, entrecomillat i amb minúscules. Posteriorment apareix als cartells l'atribució a la secció Moderats, ja amb el logotip actual. De forma que és en el 1996 quan es pot considerar constituïda formalment la secció Moderats, amb junta directiva pròpia, autonomia  per a organitzar caminades, etc.

   En un principi la secció Moderats estigué integrada per la minsa desena de socis fundadors. A aquests es van anar afegint paulatinament alguns dels senderistes que eren habituals de les primeres caminades. El creixement de la població de Corbera i la popularització i major participació a aquestes caminades els primers anys de la dècada actual es va fer notar també a l'augment del nombre de socis que, finalment, i a partir del 2005, ha rebut un fort impuls que ha fet que en aquest moment, agost de 2009, superem la xifra de 150 moderats.

   Descomptant les que anomenem llargues, les nostres caminades acostumen a ser de poca dificultat, de perfil suau i amb distàncies al voltant de 15 km. No estan pensades per a competir, sinó per a disfrutar del paisatge, conèixer la natura, indrets amb interès històric, cultural, etc. Tenen lloc en diumenge i la majoria estan programades per a tornar a Corbera abans de les 13 hores; moltes d'elles tenen començament i final a la pròpia Corbera, i d'altres són una mica més llunyanes, amb un primer desplaçament en automòbil fins el punt d'inici de la caminada. No obstant, cada temporada efectuem tres o quatre sortides a llocs més llunyans, que inclouen el desplaçament en autocar i amb tornada a mitja tarda. Si bé les caminades varien d'un any cap a l'altre, n'hi ha algunes  que es repeteixen amb periodicitat: la Cinc Cims i la Corbera – Montserrat, que s'organitzen alternadament cada dos anys; les dues pujades a la Roca Foradada, una l'onze de setembre i una altra a l'època del Nadal, que es fan cada any; i la de la Lluna Plena, la més concurreguda, també cada any.