Durante la caminata del pasado 26 de febrero  visitamos la Pedrera de les Moles, en La Palma. Contra lo que podría pensarse, no se trata de una

excavación a cielo abierto, sino  de una curiosa cueva artificial, resultado de la extracción, a lo largo de décadas, de piedras de amolar. Nos acompañó Lluis Busquets, buen conocedor de aquel oficio y de la cueva, y que allí mismo nos explicó, de manera directa y amena, el proceso que se seguía para la obtención de las muelas.
Él mismo ha escrito el siguiente somero resumen de lo que allí nos expuso:
 
Sóc en Lluís Busquets. Amb motiu de la sortida dels Moderats el dia 26 de Febrer de 2012, en un dels punts de la mateixa se'm convidà a parlar de la manera com es feien les moles de pedra de sauló. A la Palma de Cervelló hi havia tres famílies que les feien: Enric Planes, Joaquim Ollé pare i fill, i Sentís pare i fill. Vàrem visitar la pedrera, que és dins d'una cova. L'indret es diu Pla de les Moles, i és conegut pels antics del poble. Les moles es feien marcant-les amb un compàs rudimentari fet d'una fusta i dos claus, segons el diàmetre que demanava el client, de manera que picaven tot el contorn de la mola fent una regata fins obtenir la gruixària necessària. Després feien unes ranures a la part del davant, clavaven uns tascons de fusta fortament i mullaven els tascons. Finalment amb malls i unes escarpes arrencaven la mola en brut. Un cop obtinguda la peça la portaven al torn per a donar-li la forma. També en feien unes que anomenaven corones, en les quals treien un tros del mig i feien com un aro de quinze centímetres de gruix. Aquestes les portaven especialment a les fàbriques de llimes.